Toiletpapier uit miscanthus

Innovatie

Innovatie: WEPA maakt wc-papier van miscanthus

WEPA – een Duits papierbedrijf met een vestiging in Swalmen – komt met iets nieuws: toiletpapier op basis van miscanthus (olifantsgras), een van de duurzaamste vezels ter wereld. Niet eerder gebruikte een producent deze vezels voor de productie van hygiënepapier. Het miscanthus groeit in Zeeland.

Het bedrijft doet al jaren onderzoek naar het gebruik van alternatieve duurzame grondstoffen. Dit innovatieve, duurzame product is daar een tastbaar resultaat van: het bestaat uit een mix van gerecycled papier en miscanthusvezels en geeft het papier een nog duurzamer tintje.

Wat is miscanthus?
Miscanthus is een hernieuwbare, natuurlijke grondstof die rijk is aan cellulose. De planten worden in Zeeland verbouwd zonder bemesting, irrigatie of gebruik van bestrijdingsmiddelen en ze groeien ongeveer twintig jaar lang elk jaar uit tot hun volle grootte. Er wordt ieder jaar geoogst. Door zijn zeer hoge opbrengst per oppervlakte-eenheid heeft miscanthus een lagere ecologische voetafdruk dan vezels op houtbasis.

Deel deze pagina:

jaarverslag-22-23

Jaarverslag '22/'23

In ons meest recente jaarverslag lees je het verhaal van elf (voormalig) stagairs die carrière maken in onze bedrijven. Met hen hebben we goud in handen. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!