papierfabriek van gelder

Veiligheid

Verbond PK start handletselcampagne

Het Verbond PK (Papier & Karton) startte begin dit jaar een veiligheidscampagne voor de papier-, (golf)karton- en verpakkingssector. Doel van de campagne is het creëren van bewustzijn en het aanreiken van veilige werkmethoden voor risicogebieden binnen de sector. Binnen deze campagne staat handletselpreventie centraal. Bedrijven kunnen zich aanmelden om een toolkit en beeldmaterialen te ontvangen waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Binnen sommige bedrijven wordt gewerkt vanuit oude gewoonte, wat vaak gepaard gaat met onwetendheid omtrent mogelijke gevaren. Met deze handletselcampagne wil het Verbond PK voorkomen dat die gevaren leiden tot letsel bij werknemers. Het creëren van bewustwording omtrent gevaarlijke situaties én een aangepaste werkwijze waarmee die gevaren voorkomen worden, moet hiervoor een oplossing bieden. Het gaat om een campagne waarbij de preventiemedewerker via een toolkit en beschikbare beeldmaterialen in het eigen bedrijf een campagne kan draaien. Doel is het aantal ongevallen met handletsel tot gevolg flink te verminderen.

Meer info: verbondpk.nl/handletselcampagne

Deel deze pagina:

jaarverslag-22-23 Contact

Jaarverslag '22/'23

In ons meest recente jaarverslag lees je het verhaal van elf (voormalig) stagairs die carrière maken in onze bedrijven. Met hen hebben we goud in handen. Veel leesplezier!

VNP van Houtum

Baan of stage in een papier- of kartonbedrijf?

Onze bedrijven staan te springen om nieuw (technisch) talent. Grijp je kans in onze uitdagende wereld!