Laatste nieuws

Tot 40 procent minder grondwater nodig bij DS Smith Paper De Hoop

Drie papierproducenten in Eerbeek – Neenah Coldenhove, Mayr-Melnhof en DS Smith Paper De Hoop – zuiveren hun afvalwater bij Industriewater Eerbeek. Zij reinigt het water en brengt het terug naar de natuur.

DS Smith gaat voortaan een stap verder. Het bedrijf neemt water én biogas terug en maakt op die manier zijn productieproces nog duurzamer. Gisteren werd de opening van de retourwaterleiding verricht door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Zij is onder de indruk van de circulariteit van onze sector.

Teruggave van het water aan de natuur is prachtig, het opnieuw inzetten in het productieproces is pas echt circulair. DS Smith Paper De Hoop gaat die uitdaging aan. Het bedrijf gebruikt het retourwater ter verdunning van het grondwater dat nog steeds nodig is. Hierdoor neemt de waterkwaliteit – en uiteindelijk de kwaliteit van het papier – toe. Er is tot 40 procent minder grondwater nodig.

Bovendien vindt ook het biogas een nuttige toepassing. Tegen een rendement van bijna 100 procent wordt het geleverd aan de kartonfabrikant en bijgestookt in de ketels van het bedrijf.